Home Solutions Nytt #1 2018

Från modernt till omodernt

”Att bygga nytt idag utan IMD vore lika otänkbart som att bygga nytt utan fibernät” Det säger en representant för HSB om varför man numera bygger in IMD redan från början i nya bostäder. 

Att IMD börjar bli standard i nya bostäder är inte oväntat. Vi som för snart 20 år sedan började utveckla IMD-tekniken var redan då säkra på att det skulle bli så, men trodde kanske att det skulle gå lite fortare. Så det är väl som med ketchupeffekten, man får skaka flaskan länge innan något händer och sedan kommer allt på en gång. 

Men vad har då detta med redan befintliga bostäder att göra, kan man fråga sig. Jag tror det innebär att bostäder utan IMD ganska snabbt börjar ses som omoderna, på samma sätt som bostäder utan vatten och avlopp blev hopplöst omoderna när sådant blev standard. Eller som med fibernät, ingen tycker väl idag att bostäder som saknar sådan uppkoppling är särskilt moderna.  

Hur skillnaden i föreningar med eller utan IMD kommer att avspeglas i överlåtelsepriserna får framtiden visa, men i valet mellan två i övrigt jämförbara lägenheter är det ingen tvekan om att den med IMD vinner. Föreningar som installerat IMD kan också av köparna antas ha en alertare styrelse än andra och oftast också en bättre boendeekonomi. 

I detta nummer av vår tidning berättar olika företrädare för HSB om varför IMD numera ingår i nyproduktionen.  Vår tanke med det är förstås att belysa hur nyproduktionen snabbt kan förvandla en idag modern bostadsrättsförening till en omodern i bostadsköparnas ögon. Och hur man kan undvika det. 

Trevlig läsning

Christer Svensson

Home Solutions


 

Home Solutions har startat 2018 starkt!

Kvartalsredovisningen visar på en stark tillväxt för bolaget. 

”Vi ser att marknaden mognar för varje år och 2018 ser väldigt bra ut” säger Christer Svensson. 

Redan under Q1 2018 har vi fått beställningar på över 2.400 mätpunkter som ska installeras. Det är främst elmätare men även vattenmätare samt temperaturgivare. Det roliga är att många kunder som varit med i många år nu börjar bygga ut systemet med mätning av varmvatten.

 

Lägenhetsportalen

Logga in i lägenhetsportalen
 
Användarnamn:
Lösenord:

 

Länkar till information om "ökande elnätavgifter"

I denna studie från Nils Holgerssongruppen --> 

Aktuell-rapport från Nils Holgerssongruppen -->

HSB Nyheter - Risk för kraftigt ökade elkostnader -->

I Rapport tisdagen den 16/6 2015 "chockhöjning av elnätsavgifterna" -->