(Text: Heinz Paul Foto: Lotta Lindström HSB Norra Stor-Stockholm )

En motorvärmarcentral som startas hemifrån, mäter individuellt och klarar att ”tanka” elbilar är ingen utopi.  Den finns redan i praktiskt bruk och nästa vinter kan ni ha den i er bostadsrättsförening. 

Motorvärmarcentraler har funnits i decennier och lika gammalt är problemet med att bilägare som förbrukar lite el får betala för dem som förbrukar mer. Detta har gjort att många bostadsrättsföreningar avstått från ”elstolpar” eller tagit bort dem. 

Med modern teknik är inte bara det problemet löst, man får på köpet en motorvärmarcentral med tid- och temperaturstyrning som också kan ladda elbilar. 

Den lösning som Home Solutions erbjuder - Liros Power Solution motorvärmarcentral - kan exakt och säkert mäta och debitera förbrukningen för varje enskild bil eller förbrukare, oavsett det handlar om motorvärmaruttag eller elbilsladdning. Inställningar och start/stopp sköter varje bilägare enkelt via sin mobiltelefon eller manuellt med knapparna på enheten. Mätning och debitering sker automatiskt och hamnar direkt på användarens hyres-/avgiftsavi.

En fördel med detta system är att det är framtidssäkert. Kommunikationen sker via standardiserade protokoll och genom fast eller trådlös anslutning. Enheterna ligger direkt i ”molnet” vilket gör systemet öppet och att det kan användas för nya tjänster och möjligheter som kan komma i framtiden.  Utseendemässigt har systemet och ”stolparna” en kompakt och stilren design som lätt smälter in i stadsbilden. 

– Allt det här är inte så nytt som det kanske låter, systemet används redan av många och är mycket uppskattat, men många fler skulle ha glädje av det. 

– Kontakta oss nu så kan ni ha det igång till nästa vinter, hälsar Christer Svensson vid Home Solutions.

 

Lägenhetsportalen

Logga in i lägenhetsportalen
 
Användarnamn:
Lösenord:

 

Länkar till information om "ökande elnätavgifter"

I denna studie från Nils Holgerssongruppen --> 

Aktuell-rapport från Nils Holgerssongruppen -->

HSB Nyheter - Risk för kraftigt ökade elkostnader -->

Reportage i nwt.se om Fortums dubblering av elnätavgiften -->