Skåne tillhör ”Elområde 4” vilket betyder högre nätavgifter än de mer norra delarna av landet. Det gör att intresset för IMD ökar snabbt i Skåne. För Kent Andersson och hans 24 medarbetare på Skåneinstallatören som säljer och installerar Home Solutions lösningar innebär det bråda dagar. 

2000 lägenheter just nu  

– Just nu gör vi IMD-installationer i närmare 2000 bostadsrättslägenheter i Malmö, Lund och Kristianstad och det blir klart i oktober. Samtidigt strömmar nya förfrågningar in i takt med att bostadsrättsföreningarna tipsar varandra om IMD. De är snabba med snappa upp fördelarna och möjligheten att som här i Skåne spara runt 1700 kronor per lägenhet och år, säger Kent Andersson, vd för Skåneinstallatören. 

För bra för att vara sant?

– I de 12 bostadsrättsföreningar vi arbetar med nu har alla lägenheter haft individuella abonnemang med höga nätavgifter, så det var inga större tveksamheter hos dem när frågan om IMD kom upp.  Jag kan säga att 90 procent var väldigt positiva. De som tvekade tyckte att IMD lät lite för bra för att tro på. ”Är det verkligen sant att man kan spara så mycket?” undrade de. Men när de fått svar på sina frågor och sett vad andra föreningar sparar var de inte sena att haka på. 

– Varje dag utan IMD är ju en ren förlust.

Öppna system en avgörande fördel

Skåneinstallatören har arbetat med olika IMD-leverantörer tidigare men har nu valt att bara företräda Home Solutions.  

– Home Solutions erbjuder ett öppet system och det är vad bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare vill ha. Man vill inte bli låst för framtiden utan ha friheten att välja andra lösningar i takt med att nya möjligheter kommer. Dessutom erbjuder Home Solutions en bra och pålitlig kvalitet som vi från Skåneinstallatören kan stå för gentemot våra kunder.

– Visst kan det bli fel ibland men det upptäcker vi genom Home Solutions teknik redan dag ett, och kan rätta till det snabbt.  Systemet är driftsäkert med få felkällor. Ibland kan det dock ta lite onödigt lång tid innan vi kan köra igång en installation, beroende på att elleverantörerna kan vara långsamma med att lämna uppgifter och göra klart från deras sida.  

Kent Andersson hoppas dock att det problemet snart försvinner: 

– Elbolagen inser nog att det handlar om elkonsumenter som man gärna vill behålla som kunder och då gäller det att ge dem snabb och bra service. Gör man det får man nöjda och trevliga kunder och då blir också jobbet roligare. Det kan vi på Skåneinstallatören intyga, säger Kent Andersson.


 

Lägenhetsportalen

Logga in i lägenhetsportalen
 
Användarnamn:
Lösenord:

 

Länkar till information om "ökande elnätavgifter"

I denna studie från Nils Holgerssongruppen --> 

Aktuell-rapport från Nils Holgerssongruppen -->

HSB Nyheter - Risk för kraftigt ökade elkostnader -->

Reportage i nwt.se om Fortums dubblering av elnätavgiften -->